Wednesday, July 20, 2011

Farah Wahidah masuk Explorace??Bior betol??

Korang...aritu aku masuk explorace sempena anniversary MPPg...hahhaha.Macam x pecaye coz sejak dari azali lagi aku dilahirkan bukan utk bersukan dan sewaktu dengannya. Lawak & lebih lawak lagi bile tengok video kteorg...


Ni la group kteorg.2 laki & 2 gurls. Combine Unit Audit dalam & Bangunan..style la picture



Check point 1st kne tanam 2 pokok..kat umh pon aku x tanam pokok.kena transfer from poly bag pegi pasu & campur kan tanah..taram je la



Check point 2nd, kena cari buah kelapa yang tersembunyi dapatkan air & isi nya..setel..




Check pont yg ke 3 dekat maze..kene cari buah pong yg telah disorokkan..jenuh uolls


Kteorg sangkut kat check point yang ke 4 (x de pic la). Setiap group kene cari wakaf yg telah ditetapkan (ikot daerah pentadbiran yg telah diberi) kat bukit layang-layang.Kteorg dapat Majlis Perbandaran Kulai..malangnye kteorg x jumpe sebab taman dia kecik sgt..pastu signage dia amatla kecik..kat situ je da stuck lame..pastu kene anyam 4 biji ketupat..naseb bek darah jawa mengalir dalam tubuh aku..so setel..



Lepastu kena pegi sarang buaye..kira jumlah buaye yg ade kat setiap kolam..poyo x kteorg??(lakonan semata-mata). Lepas da kira buaye, kena panjat menara utk amek gunting (salleha yg panjat) pastu kena ikat mata kail kat pancing..



ni menuju ke padang bola utk check point yang seterusnya (dah mcm pooh tgh berlari aku tengok kau ni farah)...Peserta pempuan kena score 2 gol sorang..(nampak cam senang, tp susah tau) Baru aku tau men bola tu susah




tendangan maut dari salleha & farah wahidah



Dah sudah tu kene naek menara aqabah tingkat 20 utk buat puzzle 3D butterfly




Then turun balik complete kan puzzle yg telah diberi kat setiap check point td..



Mission accomplish


Setelah berpenat bagai nak tercabut jantung sume, kteorg berjaye menempatkan diri kteorg No5 drp 12 kumpulan. Jadila..cuma agk regret sgt sebab no 5 dpt adiah saguhati je RM50..no 4 dpt RM200..slack la kat bukit layang-layang tu..xpe la, da xde rezki..tp bdk laki b2 tu mmg mnyumbang pd kemenangan la..i follow je..

4 comments:

  1. asmil xpuas hati tgk pic group korg...

    ReplyDelete
  2. asal lak x puas ati??jelez la tu..

    ReplyDelete
  3. msk kan la video yg ko lari tu..

    ReplyDelete
  4. x mo...video tu exclusive tau..hahhahah

    ReplyDelete