Tuesday, August 9, 2011

Get Well Soon

Ramadhan kali ni kteorg puase kat hospital lagi..x silap aku 2 tahun lepas pon,kteorg puase kat hospital gak sebab babah tak sihat..babah ade sakit jantung & darah tinggi. kali ni masuk hospital sebab angin ahmar. syukur yang kena cuma belah kiri...dan masih bley gerak lagi.cuma pergerakan terbatas, jari tangan x bley genggam. smlm, aku tengok babah bertambah sihat..dah bley bangun, cuma perlu dibantu..kaedah terbaik ialah fisio tp mkn mase utk baik.



Doktor cakap aritu antara sebab-sebab kena, pasal merokok..ye la, perokok tegar ni payah nak benti. Babah cakap dah berenti tp rupa-rupanya curik2 merokok gak sebatang dua sehari..lagi satu pasal tak makan ubat jantung..sebab babah cakap dlm ubt tu ade racun tikus. sebenarnya mmg dalam kandungan racun tikus ade dlm ubt sakit jantung tu, tapi dlm dos yang dibenarkan la..macam drugs dalam ubat2 kite..same jela..tp yela, kalau dah kata tak nak tu, mmg tak nak la. so doktor tukar ubat lain..



Skang blk keje je terus g hospital..buka kat sana ramai2..smlm blk pon da kol 11. kalo aku penat, mama mesti lagi penat..sebab jaga babah dari hari sabtu tido kat hospital, tak balik2..Doktor kata, babah bley blk ujung minggu ni..selebih nya babah kene rajin buat fisio..




to KPJ Hospital Jln Abd Samad, thanx for da hospitality..Bangunan baru (wad Premium) mmg cantik dan selesa..sangat kagum. Tp dok cni sehari je...sebab blk dah full..

Siap ade sofa bed.tp kteorg da pindah blk..dah x dpt sofa bed lagi..dapat kerusi ala2 massage chair tu..


Bilik mandi ala2 hotel...




kelass..jamban pon ko nak amek picture..




Semoga babah kuat semangat & cepat sembuh..bley drive kete camdulu, bley pg masjid & jumpa kawan2..




*Sgt bersyukur dpt bonus setengah bulan gaji (yg baru announce smlm) utk kakitangan awam..terima kasih :)

4 comments:

  1. owh sorry to hear that..aritu pon bapak kite masuk hosp sebab tu laa jantung ada benda..but now dan ok rasenye..merasa la 2-3 hari dok hosp..besela mcm2 test buat..pon same degil gak perokok tegar..huhu

    just pray for the best and their health.. strok tu kalo bwk gi laut tanam kt pasir pantai org ckp boleh elok kan?

    take care

    ReplyDelete
  2. ayh kite tu degill sgt..setakat ni just wat fisio je..kua hospital may be cri2 org urut gak nti..tp tngk cam da ok sket smlm..nak bgun sendiri..sume nk wat sndiri...

    ckp kat en malek..jgn merokok pasni..bahaye..

    ReplyDelete
  3. Farah: x sempat lagi nak bercerita pasal ni dengan ko.. takutkan.. ayah aku tu pon perokok tegar.. risaulah.. ko sabar banyak2 aeh.. get well soon..

    ReplyDelete
  4. ko nasihat la ayh ko..dia da benti lom?ayh aku time mude mmg kuat mrokok..sbb kwn2 time bujang dia dtg mlawat cite..bley??tu yg pyh nk stop..

    ReplyDelete