Sunday, March 30, 2014

Travelog ke Jepang

Assalamualaikum,

Rasanya macam nak aktif semula tulis blog di waktu lapang (insya Allah) tapi tak janji tau 

Ni dah berazam nak tulis pasal japan trip. Sebab haritu aku pergi Fukuoka bandar terbesar di pulau Kyushu. Before pergi Try search interesting place dekat fukuoka dari bloggers2 yang ada. Tapi tak banyak. Yela, kebanyakannya just singgah sehari dua je. Tokyo, osaka, kyoto lebih banyak tempat menarik (kata diaorang)

Tapi, dalam kes aku ni, husband ada business trip almost sebulan kat sana. Ni dah kali kelima dia pergi. 

Sebenarnya kami memang plan nak pergi bercuti before kami buat icsi/ivf (sila google kalau tak tau) insya Allah bulan 5 ni. Nak ada sweet memory berjalan time berdua before kami nak bertiga, berempat atau berlima nanti (insya Allah). Ikutkan nak cuti dalam Malaysia je. 

Tapi dah alang2 husband pergi business trip ke jepun, so aku pun join sekaki.  Lagi pun tengah musim bunga so sempat la tengok sakura. Tumpang rezeki suami. At least kami dah jimat kos untuk seorang.

Plus sempena our wedding anniversary yang ke 4 tahun..Hmmm, dah 4 tahun rupanya. First time tak dapat celebrate sama-sama sebab on 14 March dia dah kat Japan..

Cuma aku kena pergi & balik sorang.
Sorang?????



Ok teaser utk next entry


1 comment:

  1. alaaa potong stimm la br semangat nak baca tp kena tgg next entry lak.. hahaha
    cepat sket update ;)

    ReplyDelete